نفقه همانطور که میدانید در قانون مدنی و کیفری ایران نسبت به پرداخت انفاق پافشاری بسیاری زیادی شده است تا در این صورت مردا وضف به پرداخت همه و کمال حق و حقوق شرعی و قانونی همسر خود باشند. و همچنین در مواردی نیز به آنها فرمان شده است که از پرداخت آن خودداری کنند و مهمترین چراغ سبز قانون مدنی برای ندادن Alimony به زن ماده ی ۱۱۰۸ ق. م است که با توجه به این ماده در هر زمان که زن بدون گیر مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند سزاوار انفاق نخواهد بود و در این صورت آن به وی تعلق نخواهد گرفت . بر اساس این ماده عدم تمکین مجوزی برای ندادن البته تمکین تابع عرف اقوام و اطرافیان است .

یکی از موارد داشتن رابطه ی زناشویی می باشند که در این مورد فقط به جز موارد ویژه شرعی و مرض یا تقاضا های خلاف شوون اخلاقی یا مغایر با سلامت جسم و روح زن باید با همسر خود تمکین کند . از موارد دیگر تمکین ماندن دراقامتگاه دایمی شوهر است یعنی زن برای گرفتن نفقه باید در منزلی شوهر زندگی کند مگر یک استثنا و آن اینکه در خود عقد زناشویی شرطی غیر از آن شده باشد که زن در منزل دیگری یا منزلی دیگری زندگی کند . اگر زن بدون علت موجه و بدون موافقت شوهر منزل را ترک کند و حتی در منزلی والد یا والده خویش ماندن کند درگذشت میتوتند ازدادن وی پرهیز کند و ان را پرداخت نکند .

مطالب مرتبط : افزایش مهریه پس از عقد

نفقه زن چقدر است

Alimony عبارتست از همه‌ی نیازهای متعارف و متناسب با چگونگی زن از قبیل مسکن. البسه. غذا. رخت خانه منزل و هزینه‌های درمانی و بهداشتی و هر آنچه را به چهره خو یا بیچارگی لازمه‌ی زندگی وی باشد. البته قانون میزان دقیقی برای Alimony مشخص نکرده و ذکر نکرده که مثلا روزانه‌ی زن بیست هزار تومان باشد بلکه Alimony را بر پایه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن و منطبق با عرف موعد و فضا زندگی زوجین دانسته است.

اینکه آن به زن داده شده است یا خیر باید توسط مرد ثابت شود.زیرا با درخواست زن برای گرفتن ،مرد موظف به دادن دلیل موجه مرتبط با بی احترامی زن است.ثابت شدن ناسازگاری زن نسبت به مرد در دادگاه،حقوقی را مشخص میکند حال این حقوق میتواند قطع شدن انفاق یا دادن اجازه ازدواج مجدد به مرد باشد.

انفاق به معنای ایمن کردن هزینه های زندگی زن که شامل:
^تهیه منزل،اثاث منزل،خورد و خوراک،پوشاک،هزینه های درمانی و ... میشود که وظیفه مرد است. گرفتن مقدار Alimony ، با توجه به شئونات خانوادگی زن و عادت ساکنان هر منطقه و همچنین وضع مالی مرد مشخص میشود.

همچنین این را هم بدانید که موضوع Alimony در ازدواج دائم ممکن است و مطرح میشود در غیر این صورت یعنی اگر ازدواج زوجین بطور موقت باشد،نفقه ای وجود نخواهد داشت. اما اگر زن و مرد توافق کرده باشند این موضوع ممکن است.بطوری که زن به شوهر خود بصورت همگان احترام نکند،به عنوان ناسازکار نامیده میشود و همچنین پرداختن آن از وظیفه شوهر،خارج میشود.

تعلق گرفتن نفقه به زن به چه صورت است

۱/ "تمکین عام" که به معنی سازگاری و احترام در مدت زمان کلی زندگی است که یکی از کارهای واجب ان زندگی کردن در خانه دائمی و همیشگی مرد است.یعنی زن برای اینکه را بگیرد،باید در خانه مرد زندگی کند.مگر اینکه شرط و شروطی غیر از این موضوع در هنگام ازدواج دائم بیان شده باشد.
۲/ "تمکین خاص" که به معنی وجود داشتن رابطه زناشویی میان زوجین است.

خواستن Alimony اگر توسط وکیل محاسبه شود،چه مزایایی میتواند داشته باشد؟!
-زمان خواستن انفاق کمتر میشود و سریع تر این بحث مشخص میشود.
-به حضور زن در دادگاه احتیاجی پیدا نمیشود.
-در صورتی که مرد انفاق را پرداخت نکند،وکیل میتواند حکم جلب او را بگیرد.
-برای جلب کردن نظر مرد در ارتباط با پرداخت ،نیازی به حضور زن نخواهد بود
-همچنین وکیل اگر ندادن Alimony توسط مرد را اثبات کند، میتواند طلاق زن را از مرد بگیرد.

 

نفقه زن چیست